Accidente la sighetu marmatiei si arinis, provocate de femei la volan

Ieri, 03 februarie, ora 18.05, pe strada Nicolae Grigorescu din Sighetu Marmatiei a avut loc un accident de circulatie soldat cu ranirea usoara a doua persoane.
Din primele cercetari efectuate de politisti, s-a stabilit ca o tanara din municipiu, in varsta de 33 de ani, a efectuat manevra de intoarcere cu autoturismul fara a se asigura suficient si a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de un barbat in varsta de 41 de ani din Campulung la Tisa.
In urma accidentului a rezultat avarierea celor doua autoturisme si ranirea usoara a doua femei, pasagere in masinile implicate in accident, care au primit ingrijiri medicale la Centrul de Primiri Urgente Sighetu Marmatiei. Ambele conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, in cazul barbatului testerul a indicat valoare de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Politistii continua cercetarile in acest caz, urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masurile legale.

Tot ieri, 03 februarie, in jurul orei 19.00, la iesirea din localitatea Arinis din directia comunei Farcasa spre orasul Cehu Silvaniei,o conducatoare auto in varsta de 49 de ani pe fondul oboselii si a neadaptarii vitezei la conditile de drum a parasit partea carosabila prin partea dreapta a directiei sale de mers si s-a rasturnat in sant.
In urma accidentului a rezultat ranirea femeii, care a fost transportata de o ambulanta la Spitalul Judetean Baia Mare, unde a ramas internata pentru acordarea de ingrijiri medicale.
Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.

Actiune in trafic la Somcuta Mare

Ieri, 03 februarie 2020, politistii din Somcuta Mare, au desfasurat o actiune la regimul rutier privind combaterea abaterilor savarsite de catre pietoni si participantii la trafic. Pe parcursul celor doua ore de actiune, politistii au verificat mai multe autovehicule si perosane, iar pietonilor si soferilor care au incalcat normele rutiere le-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 2.800 lei.
Ca masura complementara s-a dispus retinerea a doua permise de conducere pentru depasiri neregulamentare.

Reamintim conducatorilor auto prevederile articolului 45 din Codul Rutier privind depasirea, cu recomandarea de a respecta obligatiile pe care le au cand efectueaza aceasta manevra. In ultimii trei ani, pe raza judetului Maramures, depasirea neregulamentara a fost cauza producerii a 31 de accidente rutiere cu urmari grave!
Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.
Conducatorul vehiculului care se angajeaza in depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula in fata sau in spatele lui nu a initiat o asemenea manevra.
Atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.
, situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie.
Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.

Sub control judiciar dupa ce a comis infractiuni rutiere

In baza probatoriului administrat politistii au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice fata de un barbat de 40 de ani care a condus un autoturism in Viseu de Sus in noaptea de sambata spre duminica, in timp ce avea permisul de conducere suspendat.
Parchetul de pe Langa Judecatoria Viseu de Sus a dispus masura controlului judiciar si, printre altele, si obligatia de a nu parasi tara, pe o perioada de 60 de zile.

Efectivele MAI, pregatite sa intervina rapid in teren, in cazul producerii unor situatii de urgenta. Maramuresul, sub COD GALBEN de inundatii
Citeste
Barbat de 56 de ani din barsana, identificat dupa cinci luni de la comiterea unui furt
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.