Accidentati pe trecerea pentru pietoni, dosare penale pentru infractiuni rutiere, sanctiuni de peste 14

Ieri, la ora 20.35 in timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din municipiul Baia Mare, o femeie in varsta de 37 de ani, a surprins si accidentat un tanar de 28 de ani care, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea strazii in zona trecerii pentru pietoni marcata regulamentar.
In urma accidentului, pietonul a suferit leziuni grave si a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, unde a ramas internat.
Politistii au testat conducatoarea auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Tot ieri, un barbat de 35 de ani, din Repedea, a condus un autoturism pe strada Iapa din Sighetu Marmatiei, avand directia de deplasare Sighetu Marmatiei – Sarasau. La iesirea dintr-o curba periculoasa la stanga, semnalizata cu panouri succesive, a surprins si accidentat o minora de 15 ani din Borsa care era angajata in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni din fata Scolii generale nr. 1.
Minora a fost transferata la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare.

Soferul a fost testat de catre politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Trei dosare penale pentru infractiuni rutiere in acest weekend

Aseara, la ora 21.20, politistii au oprit in trafic un autoturism pentru verificari. In urma verificarilor efectuate de catre politisti, s-a stabilit ca persoana care a condus autoturismul nu detine permis de conducere pentru nici o categorie si nu a detinut vreodata.
Tot aseara, la ora 21.00, politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa au oprit pentru control un autoturism pe strada Independentei din Farcasa.
In urma verificarilor, la volan a fost identificat un barbat in varsta de 34 de ani din comuna. Intrucat acesta emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1.51 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodata, in noaptea 6/7 martie, ora 00.30, politistii Biroului Rutier Baia Mare au oprit pentru control un autoturism care circula pe Aleea Dobrogei din municipiu.
La volan a fost identificat un tanar de 28 de ani din Baia Mare, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare, unde i s-au recoltat doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
In toate cauzele s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Sfarsit de saptamana ghinionist pentru cetatenii care incalca legea

Mai multe actiuni au fost derulate in perioada 06 – 08 martie pe raza judetului, politistii urmarind sa asigure un climat de ordine publica atat pe arterele de circulatie, cat si in targuri si piete agroalimentare.
La Leordina, politistii Sectiei 4 Politie Rurala, impreuna cu cei ai Formatiunii Rutiere Viseu de Sus, au efectuat o actiune preventiva pe DN 18, DJ 187 si DJ 185, in scopul asigurarii unui climat de siguranta in trafic. Politistii au verificat 43 de autoturisme iar, in urma neregulilor constatate, au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 6.100 lei. Ca masura complementara, s-a dispus retinerea unui certificat de inmatriculare.
In zona targului auto din localitatea Satu Nou de Jos, politistii Sectiei 1 Politie Grosi au executat o actiune in vederea protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, pentru mentinerea ordinii si linistii publice, precum si pentru fluidizarea traficului rutier in zona. Actiunea a avut un caracter preventiv, nefiind aplicate sanctiuni.

La Viseu de Sus, politistii au actionat in piata agro-alimentara, pe linia prevenirii activitatilor de comert ilicit, cersetorie si respectarea regulilor de circulatie.
In urma verificarilor, politistii au legitimat 31 de persoane, au controlat 42 de autovehicule si au aplicat 27 de amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 3.750 de lei. La actiune au participat structurile de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale si tehnicianul criminalist din cadrul Politiei Orasului Viseu de Sus.

Tot vineri, 6 martie, politistii din Satulung, impreuna cu cei din Boiu Mare au actionat pe DN1C, in comuna Satulung, pentru verificarea starii tehnice a autovehiculelor aflate in trafic. La actiune au participat cu reprezentantii din cadrul RAR Maramures.
In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat noua sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 5.000 de lei. Ca masura complementara, s-a dispus retinerea a sase certificate de inmatriculare si a unui permis de conducere.

Euro ajunge la un nou maxim istoric. Care sunt cotatiile zilei
Citeste
Liviu pop, audiat la dna in dosarul in care sorina pintea este cercetata pentru luare de mita
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.