Accident rutier la targu lapus, dosare penale pentru conducere fara permis, sanctiuni pentru soferii care conduc autovehicule cu defectiuni tehnice

Cand spunem soferi responsabili ne referim la acei conducatori auto care "se grabesc incet", la cei care pastreaza distanta in mers, la cei care utilizeaza centura de siguranta, la cei care nu consuma alcool inainte de a urca la volan, intr-un cuvant la cei care respecta toate regulile prevazute de legislatia privind circulatia pe drumurile publice. Fiecare abatere se poate transforma cu usurinta in ranirea unor persoane.

Ieri, 26 noiembrie, doua persoane au ajuns cu rani la spital, in urma unui accident de circulatie. Verificarile politistilor au relevat ca un tanar de 23 de ani, din comuna Suciu de Sus, care conducea un autoturism spre Targu Lapus, nu a semnalizat schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus in aceeasi directie de mers de catre o femeie de 41 de ani. Impactul s-a soldat cu ranirea a doua pasagere din autoturismul condus de femeie. Conducatorii auto nu se aflau sub influenta alcoolului.
Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infrractiunii de vatamare corporala din culpa.

Doi tineri, care conduceau fara a detine permise, depistati de politisti si cercetati in cadrul dosarelor penale intocmite

Ieri, 26 noiembrie, politistii din Sighetu Marmatiei au oprit pentru verificari un autoturism condus pe strada Gheorghe Sincai din municipiu. La volan se afla o tanara de 21 de ani, iar verificarile efectuate au relevat ca aceasta nu detine permis de conducere.
Tot ieri, politistii din Moisei, care efectuau activitati pe drumurile publice, au oprit un autoturism condus de un tanar de 22 de ani. Verificarile au relevat ca nici acesta nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice intrucat nu detine permis de conducere.
In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand ca la finalizarea acestora sa fie propuse masuri legale.

Autovehiculele cu defectiuni tehnice, conduse pe drumurile publice, pot fi un real pericol

Ieri, 26 noiembrie, politistii rutieri din Cavnic au actionat pe drumurile publice impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman Maramures, pentru prevenirea accidentelor de circulatie produse de soferii care conduc autovehicule cu defectiuni tehnice.

Pe parcursul celor patru ore de activitati pe drumurile publice din oras, politistii au oprit pentru verificari mai multe autoturisme, iar pentru abaterile constatate au aplicat 14 sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 3000 de lei.
Totodata, ca masura complementara, s-a dispus retragerea a trei certificate de inmatriculare.
Subliniem faptul ca astfel de actiuni se vor desfasura si in perioada urmatoare. Totodata precizam ca desi echiparea autoturismelor nu depinde de o data calendaristica anume si anvelopele de iarna trebuie utilizate pe drumurile acoperite cu zapada gheata sau polei, recomandam conducatorilor auto sa-si echipeze autoturismele din timp, pentru a nu fi luati prin surprindere, si sa se intereseze cu privire la starea drumurilor, mai ales daca intentioneaza sa circule in alte judete!

Expozitia de fotografii "Icoane de la radacina neamului", la Muzeul Judetean de Etnografie
Citeste
O tanara, care transporta cu autoturismul material lemnos, oprita de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.