ABUZURI DOMESTICE: Alte cinci camine afectate de violenta in familie

In ultimele 24 de ore pe raza judetului Maramures au fost sesizate cinci cazuri de violenta in familie. Acestea au avut loc la domiciliu, in doua cazuri intre partenerii de viata, iar in trei cazuri intre parinti si copii.

Agresorii sunt patru barbati si o femeie cu varsta cuprinsa intre 24 si 67 de ani. Iar victimele sunt patru femei si un barbat cu varsta cuprinsa intre 40 si 78 de ani.

In trei cazuri s-a impus emiterea de catre politist a ordinului de protectie provizoriu, iar intr-un caz violenta domestica s-a produs prin incalcarea ordinului de protectie provizoriu emis la o data anterioara.

Daca simti ca esti cuprins de furie, ca nu te poti stapani, paraseste locuinta. Daca in mod repetat simti ca furia te cuprinde apeleaza la un specialist. Prin violenta nu rezolvi nimic, ba mai mult poti sa curmi viata cuiva fara sa ai aceasta intentie.
De asemenea trebuie sa stii ca lovirea sau orice act de violenta este infractiune si poti fi pedepsit cu inchisoarea pentru o perioada de pana la 5 ani, in functie de leziunile pe care i le-ai provocat victimei. Iar daca in urma loviturilor victima moare pedeapsa e cu inchisoarea de pana la 20 de ani.

!Retine! Pedepsele se majoreaza cu o patrime daca faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificari legislative prevad ca, daca pe numele tau a fost emis un ordin de protectie provizoriu de catre politist sau un ordin de protectie de catre instanta si il incalci, risti pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
De asemenea este bine sa stii ca victima nu mai e singura. Daca solicita ordin de protectie provizoriu beneficiaza obligatoriu de asistenta juridica.

Articolul ABUZURI DOMESTICE: Alte cinci camine afectate de violenta in familie apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Sfaturile jandarmilor maramureseni pentru cei care se vor aventura in drumetii montane
Citeste
DOI ANGAJAtI DEPISTAtI POZITIV CU COVID-19 / ACTUALIZARE: Agentia din Somcuta Mare isi suspenda activitatea pana pe 31 august
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.