A trecut un an de la moartea esterei si niciun suspect

La un an de la moartea Esterei, fetita batjocorita si ucisa intre ruinele fostului combinat din Baia Mare, ancheta s-a impotmolit. Anchetatorii nu mai au niciun indiciu. Desi au fost audiate peste 100 de persoane si au fost comparate zeci de probe ADN, rezultatele nu au dus inca la descoperirea criminalului. A fost oferita chiar si o recompensa de mii de euro pentru orice indiciu care poate sa duca la prinderea lui, dar in zadar.

30 aprilie 2018. Atunci, Estera, fetita de 5 ani din Baia Mare, a iesit sa se joace impreuna cu alti copii printre ruinele fostului combinat si nu s-a mai intors acasa.

Am umblat, toate usile mi s-au inchis. Daca-s saraca, nu-s asa femeie de valoare, nu ma baga nimeni in seama – Olga Marcovici, mama Esterei.

Cei mai buni specialisti ai Politiei Romane au fost trimisi atunci in Baia Mare sa rezolve cazul. Au fost audiati toti locuitorii din blocurile din zona, iar, la un moment dat, pe lista suspectilor a fost chiar si tatal Esterei, dar anchetatorii nu au gasit probe sa-l incrimineze. Apoi, rand pe rand, lista a ramas fara niciun suspect.

Au fost audiate 100 de persoane

In ultimul an, au fost audiati peste 100 de oameni, atat ca suspecti, dar si ca martori, pentru ca procurorii sa recontituie ultimele ore din viata Esterei. Pentru ca ancheta bate pasul pe loc, recent s-a cerut o noua expertiza medico-legala, insa pana la aflarea rezultatului pot trece chiar si cateva luni.

Dorin Ioan Coste a fost timp de 30 de ani politist judiciar, iar in 2008 a reusit sa rezolve un caz care semana cu al Esterei. Atunci, o fetita de 7 ani a fost violata si ucisa in Baia Sprie, iar autorul s-a dovedit a fi chiar verisorul ei.

L-am cooptat in cautarea cadavrului si l-am lasat sa ne conduca singur. Niciodata, o fapta nu seamana la indigo cu cealalta. Fiecare autor isi gandeste propria rezolutie infractionala – Dorin Ioan Coste, seful Politiei Locale din Baia Mare

Din experienta sa, e convins ca, in cele din urma, criminalul se va da singur de gol.

Orice autor are tara lui pe care o duce in spate. In momentul in care a facut o mica greseala, incearca sa si-o acopere. Este imposibil de ascuns o fapta. Eu personal, am un feeling ca autorul face parte din comunitatea respectiva – Dorin Ioan Coste, seful Politiei Locale din Baia Mare

Primarul din Baia Mare crede ca ancheta a fost viciata de la bun inceput.

Nu s-au luat in calcul cateva elemente legate de locul in care s-a savarsit aceasta crima, nu s-a luat in calcul, intr-un fel, profilul spihologic al acestei comunitati. Modul in care relationeaza cei din comunitatea rroma si cum se ascund intre ei chiar si acei care fac aceste fapte – Catalin Chereches – primar Baia Mare.

Pana cand cazul Esterei va fi rezolvat, acesta se adauga celor peste 600.000 de dosare cu autor necunoscut pe care Politia Romana le are inregistrate.

Sursa Observator.TV

Lotul national de wing chun, 34 de medalii aduse acasa de la campionatul european de la moscova
Citeste
Maramuresean implicat intr-un accident rutier in judetul cluj
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.