A pierdut controlul volanului masinii si s-a rasturnat pe plafon

Un accident rutier s-a petrecut in aceasta dimineata pe drumul dintre Satulung si Finteusu Mic. Din cauza soselei acoperite cu zapada un sofer a pierdut controlul volanului masinii pe care a conducea, a parasit carosabilul si a ajuns pe camp cu rotile in sus.

Noroc ca nimeni nu a fost ranit, proprietarul masinii alegandu-se doar cu pagube materiale.

Coliziune in Baia Mare

Ieri dimineata, la ora 08.45 politistii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit pentru solutionarea unui accident de circulatie produs pe raza municipiului. Un baimarean de 30 de ani, care conducea un autoturism pe strada Vasile Lucaciu, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autoturism condus din sens opus. Ambii conducatori au fost testati cu aparatul etiltest si nu se aflau sub influenta alcoolului. Soferul din autoturismul care a patruns pe sensul opus a suferit leziuni corporale si a fost transportat la spital.

Un alt accident s-a produs ieri dupa-amiaza, in jurul orei 15.00. Verificarile politistilor au relevat ca un barbat de 43 de ani, care conducea un autoturism pe directia Dragomiresti – Salistea de Sus, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o autoutilitara condusa regulamentar. In urma impactului, soferul autoutilitarei si o pasagera au suferit leziuni corporale si au fost transportati la spital. Soferii auto au fost testati cu aparatul etilotest si s-a constatat ca nu se aflau sub influenta alcoolului.

Adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor si efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare. Evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

500 de sanctiuni aplicate de politisti in ultima saptamana

In perioada 31 decembrie – 05 ianuarie, politistii maramureseni au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate 12 actiuni si s-a intervenit la 321 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

In urma activitatilor desfasurate au fost identificate 12 persoane banuite de comiterea de infractiuni, a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore a sapte persoane, au fost gasite cinci persoane reclamate disparute si a fost depistata o persoana urmarita national.
De asemenea politistii au fost sesizati cu privire la comiterea a 95 de infractiuni, cele mai multe contra persoanei si contra patrimoniului.
Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt prioritati ale politistilor maramureseni. Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, fiind constatate opt infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Au fost retinute 54 de permise de conducere si au fost retrase zece certificate de inmatriculare. Totodata, politistii rutieri au intervenit in aceasta perioada la 18 accidente de circulatie produse pe raza judetului.
Pentru neregulile constatate in aceasta perioada, politistii au aplicat 500 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 320.000 de lei.

Actiunile politistilor pentru siguranta cetatenilor continua. Recomandam cetatenilor care se vor deplasa cu autoturismele sa se informeze cu privire la starea drumurilor, sa-si echipeze autoturismele corespunzator si sa respecte indicatiile politistilor aflati in trafic.

Actiune pentru depistarea persoanelor care conduc in stare de ebrietate sau sub influenta alcoolului

Duminica, 05 ianuarie, politistii Serviciului Rutier au organizat o actiune pe drumurile publice pentru depistarea persoanelor care conduc cu viteza excesiva sau in stare de ebrietate.
In cadrul actiunii, politistii au oprit pentru verificari 79 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 55 de sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 64 000 de lei.
Totodata, ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a 13 permise de conducere.

18 infractiuni in 24 de ore
Citeste
Un sofer roman de TIR s-a ales cu amenda si dosar dupa ce a furat curent intr-o parcare din Germania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.