A mintit in trei spitale din baia mare

La data de 31.03.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare a fost inregistrat dosarul penal cu numarul 1745/P/2020, in care se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 alin. 2 Cod penal, asa cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 28/18.03.2020.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala "in rem" cu privire la infractiunea mentionata mai sus, iar cercetarile sunt efectuate de catre organele de cercetare penala din cadrul Politiei municipiului Baia Mare, Biroul de Investigatii Criminale.

S-a retinut ca, in datele de 22.03.2020, 23.03.2020 si 24.03.2020, in declaratiile pe proprie raspundere completate in cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unitati medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoana a declarat necorespunzator adevarului ca nu a calatorit in zone cu transmitere comunitara extinsa a COVID-19 si, respectiv, ca nu prezinta simptomatologia specifica infectarii cu virusul SARS-CoV-2, cu toate ca revenise in ultimele 14 zile dintr-o astfel de zona, iar prezentarea acesteia la unitatile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentarii simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticata ca fiind infectata cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza.

CITESTE SI:

https://baiamare24.ro/2020/03/31/preluare-actualmm-ro-exclusiv-pe-surse-cine-este-femeia-de-afaceri-din-baia-mare-infectata-cu-covid-19-al-carei-traseu-ar-putea-replica-in-maramures-dezastrul-din-suceava/

Programul liturgic al inaltilor ierarhi in saptamana a V-a din Postul Mare
Citeste
Iata cum moare un crestin, un preot catolic
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.