94 de sanctiuni contraventionale, de 94

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apararii Nationale si politistii locali au executat, in ultimele 24 de ore, in sistem integrat 59 de misiuni, pe raza judetului.

Cele 161 de efective angrenate au actionat pentru paza locatiilor de carantinare, pentru depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, pentru fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, pentru verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, pentru combaterea criminalitatii economice, pentru verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

In executarea misiunilor au fost utilizate 48 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 150 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu.

S-au preluat din punctele de trecere a frontierei de stat si conduse in carantina institutionalizata 24 de persoane venite din state aflate in zona rosie de risc.

Au fost aplicate 94 de sanctiuni contraventionale in valoare de 94690 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

Au fost confiscate pentru nerespectarea legislatiei in vigoare bunuri materiale in valoare de peste 2300 lei. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 60 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, normele de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti. De asemenea, pentru prevenirea si limitarea raspandirii infectiei cu noul Coronavirus este importanta purtarea in spatii publice a mastii de protectiei sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii si a nasului.

Datele centralizate la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Maramures releva ca sunt 12 locatii de carantinare. In izolare la domiciliu se afla 187 cetateni, statistica ce include si membri familiei.

Sunt in carantina 331 persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au fost introduse in carantina institutionalizata. Reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Persoanele pot beneficia de suport psihologic si sprijin social prin apelarea gratuita a numarului de telefon 0.800.070.030 din orice retea, de luni pana sambata, in intervalul orar 8:00-24:00. Facem precizarea ca echipajele mixte care se afla zilnic la datorie actioneaza preventiv, iar politistilor maramureseni nu le este stabilit/impus aplicarea unui numar de sanctiuni contraventionale.Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a tine sub control raspandirea epidemiei. Informatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sanatate, numarul de teste sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Coronavirus, 29 aprilie 2020: 72 cazuri in Maramures , 3.569 vindecati, 675 decedati, 247 la ATI
Citeste
Foto – coliziune intre trei masini in zona pietei izvoare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.