7 milioane de euro in conturile Primariei Baia Mare

BAIA MARE PASESTE CU DREPTUL IN 2019  Primarul Municipiului Baia Mare Catalin Chereches a convocat prima sedinta a Consiliului Local din acest an. Proiectele de hotarare au vizat refinantarea creditelor istorice contractate incepand cu anul 2005, utilizarea excedentului bugetar al anului 2018 si proiectul privind Mobilitate urbana durabila din Municipiul Baia Mare in vederea finantarii acestuia.

Majoritatea consilierilor locali au votat modul in care va fi utilizat excedentul bugetar al municipalitatii din anul 2018. Astfel, Baia Mare a pasit cu dreptul in noul an, in conturile municipalitatii fiind 7 milioane de euro .

Municipiul Baia Mare – cel mai mic grad de indatorare dintre municipiile resedinta de judet

 

 

Consiliul Local a votat, proiectul de hotarare privind refinantarea creditelor istorice contractate de primarie incepand cu anul 2005. In urma acestei decizii, municipalitatea va economisi 500.000 euro pe an. Baia Mare are la aceasta ora cel mai mic grad de indatorare dintre municipiile resedinta de judet, acesta fiind de 5%, in timp ce orase precum Sibiu, Cluj Napoca, Oradea sau Brasov au atins maximul de indatorare de 30%. In baza renegocierilor cu institutiile bancare, avand in vedere noile conditii de finantare, respectiv nivelul dobanzilor si valoarea ROBOR, primarul Catalin Chereches a propus rediscutarea creditelor istorice, reducand astfel cheltuiala autoritatii locale baimarene cu mai mult de 500.000 euro pe an.

Municipalitatea a depus spre finantare proiectul de Mobilitate urbana durabila al Municipiului Baia Mare in valoarea totala de 17 milioane de euro

La initiativa primarului Catalin Chereches a fost aprobat obiectivul de investitie "Mobilitate urbana durabila prin modernizarea spatiilor publice din Municipiul Baia Mare". Ca obiectiv general proiectul consta in modernizarea si extinderea zonelor pietonale a trei zone publice de atractivitate ale municipiului Baia Mare, contribuind astfel la incurajarea mobilitatii durabile a persoanelor si la revitalizarea spatiilor publice si cresterea nivelului privind calitatea vietii in mediul urban. Este vorba de reconfigurarea Pietei Universitatii, a Pietei Revolutiei si a Pietei Garii din punct de vedere al accesibilitatii urbane durabile si a calitatii peisajului ambiental in vederea ridicarii indicatorilor calitatii vietii urbane la nivelul valorilor medii europene. Acest proiect a fost depus spre finantare in data de 27 iulie 2018, in cadrul Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, valoarea totala a proiectului fiind de 17 milioane de euro, executia va incepe in acest an si se va finaliza in 2020.

Doua accidente rutiere intr-o ora in Baia Mare
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.