60 de utilaje vor deszapezi municipiul Baia Mare in iarna 2019-2020

PREGATITI PENTRU IARNA Prima ninsoare din acest an a gasit municipalitatea pregatita sa intervina pentru deszapezirea drumurilor. La numai cateva zeci de minute de la primi fulgi de zapada primarul Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a facut ultima verificare a utilajelor pregatite pentru interventie, a stocurilor de material antiderapant disponibile si a dat unda verde primelor actiuni pentru deszapezirea carosabilului.

"Am facut verificarea utilajelor pe care le avem pentru deszapezirea in aceasta iarna. Avem 60 de utilaje la dispozitie, un efectiv de oameni suficient care sa asigure si curatarea tuturor spatiilor intens utilizate de catre baimareni: statii de autobuz respectiv poduri si zonele scolilor si gradinitelor, unde este necesara o interventie fara utilaje, manuala. Avem la acesta ora un stoc de 500 de tone de sare. Utilajele sunt de capacitate mare, mijlocie si mica, atat pentru trotuare cat si pentru strazile in panta sau pentru strazile din cartiere. Vreau sa le multumesc cetatenilor municipiului Baia Mare care au inteles si in anii precedenti ca atunci cand vorbim de aleea spre intrarea in bloc sau de trotuarul din fata casei e o datorie a noastra cetateneasca sa facem activitatile de deszapezire. Vreau sa le multumesc celor care au societati comerciale si au inteles obligatia de a-si curata zonele adiacente firmelor, magazinelor pe care le detin", a spus primarul Catalin Chereches.

Catalin Chereches a aratat ca toate utilajele societatilor cu care autoritatea baimareana are contract pe aceste tipuri de servicii sunt in functiune, ceea ce va permite ca in acesta iarna activitatea de deszapezire sa fie una fara cusur.

"Vreau sa le multumesc societatilor care desfasoara activitati de dezapezire, pentru pregatirea impecabila cu tot ceea ce inseamna personal si utilaje, la un nivel pe care niciodata Baia Mare nu l-a avut. Sper sa nu existe surprize. Dar, cu siguranta ca cetatenii vor fi multumiti si personal ma voi ocupa de tot ceea ce inseamna verificare, monitorizare si impulsionare a celor care desfasoara aceste activitati de deszapezire pe raza municipiului Baia Mare. Vom comunica cetatenilor toate numerele de telefon, adresele de e-mail, de Facebook si vom deschide toate liniile de comunicare de care dispunem astfel incat sa fim la curent cu fiecare problema pe care o avem in vre-un cartier al municipiului Baia Mare", a mai spus Catalin Chereches.

Primarul municipiului Baia Mare doreste ca si in cazul deszapezirii sa faca echipa cu baimarenii, solicitandu-le sa ii transmita direct sesizarile referitoare la eventualele sincope in activitatea de deszapezire.

"Ma bazez pe dumneavoastra, cetatenii municipiului Baia Mare, pentru tot ceea ce inseamna sesizarea mea directa atunci cand exista probleme si atunci cand cei care se ocupa de activitatile de dezapezire nu le rezolva in timpul pe care ni- l dorim. Vom da atentie sporita trotuarelor din zona centrala a orasului dar si din zonele principale ale cartierelor, dar sa nu uitam si cetateni sa nu uite ca blocurile de locuit si toate aleile aferente blocurilor de locuit sunt totusi o chestiune care tine de buna gospodarire si de ceea ce inseamna a fi cu adevarat un bun proprietar respectiv locatar al unor blocuri de locuit. Asadar le doresc mult spor la la munca celor care lucreaza pe fiecare utilaj si sa avem o iarna frumoasa usoara si cu o dezapezire eficienta", a mai spus Catalin Chereches.

Lista utilaje: 8 utilaje multifunctionale, dotate cu lama si sararita de capacitate mare minim 7 mc; 6 utilaje multifunctionale, dotate cu lama si sararita de capacitate mare minim 5 mc; 2 utilaje multifunctionale 4×4 dotate cu lama cu posibilitate de reglare in V si sararita pentru spatii inguste, in interiorul cartierelor; 8 utilaje multifunctionale 4×4 dotate cu lama si sararita pentru spatii inguste, in panta si trotuare; 6 autovehicule mutifunctionale, dotate cu lama si sararita pentru spatii greu accesibile; 2 cisterne pentru clorura calciu sau similar dotate cu rampa; 4 autobasculante transport zapada de capacitate mare; 4 autobasculante transport zapada de capacitate medie; 3 autobasculante transport zapada; 2 incarcatoare frontale multifuntionale cu cupa; 7 buldoexcavatoare; 3 tractoare dotate cu lama si sararita; 2 tractoare dotate cu lama; 3 bobcat dotate cu cupa.

Asfaltare in plina ninsoare… se intampla undeva in maramures
Citeste
Unde intervin echipele Vital marti, 3 decembrie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.