50 de sanctiuni aplicate intr-o singura zi de politistii rutieri maramureseni

Sambata, 31 august, politistii din cadrul Serviciului Rutier Maramures au continuat actiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere si pentru constientizarea de catre conducatorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.


Folosind aparatura radar din dotare, politistii au actionat pe D.N. 1C Cicarlau-Baia Mare –Satulung, D.N. 18B Copalnic, D.N. 18 Viseu de Sus – Sighetu Marmatiei, DJ 108A Buzesti, atat pentru combaterea excesului de viteza cat si pentru depistarea soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 50 de sanctiuni contraventionale, 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Valoare totala a amenzilor a fost de 28 900 lei. Totodata au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de circulatie 9 permise de conducere, toate pentru viteza.

Saptamana trecuta politistii au intervenit la 442 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 1.119 de sanctiuni contraventionale pentru ilegalitatile depistate si au fost constatate 188 de infractiuni.
In perioada 26 august – 1 septembrie, politistii au actionat, la nivel judetean, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice.

In urma interventiilor la evenimentele sesizate precum si a celor 26 de actiuni organizate au fost constatate 188 de infractiuni, fiind prinse in flagrant 14 persoane care au comis infractiuni. Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 1.119 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 410.000 de lei.

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Romane, politistii rutieri desfasurand activitati pentru cresterea sigurantei in trafic.


Astfel, in perioada mentionata politistii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 17 accidente rutiere, soldate cu 26 de victime, iar in cadrul actiunilor desfasurate au fost retinute 105 permise de conducere si au fost retrase 30 de certificate de inmatriculare.

Alt Mercedes furat din Italia si depistat la frontiera de nord
Citeste
GALERIE FOTO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.