37 de maramureseni, carantinati o parte in borsa, altii in satu mare

In cursul zilei de 10 martie, 7 persoane au fost depuse in carantina in spatiul pus la dispozitie de Spitalul de Recuperare Borsa. Primarul Ion Sorin Timis a postat un mesaj pe facebook in care explica faptul ca niciuna din ele nu are coronavirus. Redam in integralitate mesajul acestuia.

"Astazi, 10.03.2020 nu exista NICIO PERSOANA DIN BORSA INFECTATA CU CORONAVIRUS. Nici in Borsa, nici in Romania, nici in Italia si nicaieri in lume nu este vreun borsean care sa fie declarat infectat sau purtator al acestui virus.
Directia de Sanatate Publica Maramures recomanda ca persoanele care vin din Italia sa stea acasa timp de cel putin 14 zile in carantina voluntara. Pentru cei care vin din zonele rosii, mai exact localitati inchise din Italia, se vor asigura spatiile necesare pentru carantina institutionalizata. Un astfel de spatiu exista si in Borsa, pus la dispozitie de Spitalul Borsa, cu o capacitate de 35 de locuri. Persoanele aflate in carantina institutionalizata vor primi din partea statului cazare, masa si produse de igiena pe perioada carantinei.
Astazi au fost pusi in carantina institutionalizata in spatiile special amenajate din Borsa, 7 persoane. NU SUNT PERSOANE INFECTATE sau suspecte ca fiind purtatoare ai virusului COVID – 19, dar provin din localitati unde acest virus este prezent, iar autoritatile din punctele de trecere a frontierei au decis ca trebuie puse in carantina institutionalizata.
Totodata, FACEM APEL ca cei care se intorc din Italia acasa, la Borsa, sa respecte cerintele impuse de autoritatile romane si anume sa se autoizoleze acasa timp de 14 zile, sa anunte medicul de familie de care apartin si Directia de Sanatate Publica si sa nu circule prin oras pentru a nu provoca isterie.
Telefoanele de urgenta sunt asaltate cu apeluri despre persoanele care au venit din Italia, nu respecta cerintele impuse de autoritati si circula prin oras, intra in baruri si in magazine fara sa respecte carantina la domiciliu timp de 14 zile de cand au ajuns in Borsa.

Foarte important: NICIUN BORSEAN NU ESTE DECLARAT PURTATOR AL VIRUSULUI COVID-19 SI NICIUN BORSEAN NU ESTE SUSPECT Ca AR FI INFECTAT.

Borsenii sunt oameni sanatosi, oameni tari, oameni care au trecut prin multe moment grele. Borsenii au rezistat persecutiei comuniste, au emigrat masiv peste hotare in perioade dificile, au trait in conditii grele in tarile din Vestul Europei, sunt oameni care nu se sperie de nimic. Asa ca noi, borsenii, nu o sa ne lasam invinsi de un virus "MADE IN CHINA"", a scris primarul Borsei.

Pe de alta parte, la ora aceasta ora, in judetul Satu Mare sunt 41 persoane carantinate , 122 in autoizolare. Tuturor celor carantinati le-au fost recoltate probe care se trimit la laboratorul de specialitate din Cluj.

Un barbat din rozavlea s-a spanzurat intr-o livada
Citeste
Ce sfat a primit Mihai Morar de la mama lui, cum sa se fereasca de coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.