37 de firme si 5 persoane fizice verficate, amenzi de 92 de mii de lei

CONTROALE IN SOMCUTA MARE   Ieri, 19 septembrie, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si executat o actiune pentru prevenirea, descoperirea  si combaterea faptelor ilicite savarsite in domeniul evaziunii fiscale, a produselor agroalimentare si pe linia contrebandei cu produse din tutun.

Astfel, intr-o singura zi au fost verificate 37 de societati comerciale si 5 persoane fizice, din zona Somcuta Mare. In cadrul verificarilor a fost constatata o infractiune de contrabanda si au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea amenzilor a fost de 92.000 de lei.

Totodata au fost confiscate tigari de contrabanda, mai multe kg de carne si produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. In continuare, sub coordonarea procurorului de caz, se efectueaza acte de urmarire penala in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in comiterea infractiunii de contrabanda.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

A ajuns in atentia politiei dupa ce si-a insusit un portofel pierdut
Citeste
Politistul local filmat cand dormea in masina de serviciu ar fi bolnav
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.