36 de cazuri de violenta domestica in Maramures, intr-o singura luna

STATISTICA INGRIJORATOARE  Numarul sesizarilor depuse la politie pentru fapte de violenta domestica in cursul lunii ianuarie este in crestere fata de perioada similara a anului trecut. Statisticile realizate de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii indica faptul ca in prima luna a acestui an politistii maramureseni au fost sesizati cu privire la comiterea a 36 de cazuri de violenta domestica, in urma carora au rezultat 37 de victime: 27 femei si 10 barbati.

Victimele au sesizat politia dupa ce au fost agresate de parteneri, soti sau alti membrii ai familiei. Politistii au intervenit cu promptitudine in fiecare caz si dupa ce au analizat starea de fapt si au evaluat riscul la care au fost expuse victimele, au constatat ca in 16 situatii s-a impus emiterea ordinului de protectie provizoriu. Cinci victime au refuzat emiterea acestuia. In celelalte 11 cazuri, noile reglementari legislative le-au permis politistilor sa separare victimele de agresori, masura ce a condus la eliminarea unor riscuri iminente.

Analiza efectuata de politisti a relevat ca in 24 de cazuri agresiunea a fost comisa de partenerul de viata, respectiv sot, sotie, concubin, si cele mai multe agresiuni au fost comise pe fondul consumului de alcool.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

Violenta afecteaza persoanele agresate indiferent de statul lor social, nivelul de educatie, situatie financiara, iar impactul violentei este resimtit nu doar de victime, ci si de apropiatii acestora, si nu se manifesta intr-un episod izolat, ci se repeta atunci cand nu se iau masuri. In cazul in care simtiti ca integritatea fizica si psihica va este pusa in pericol, nu ezitati sa sesizati politia! Fiecare avem dreptul la siguranta!

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Un baimarean i-a pus pe fuga pe hotii ce spargeau apartamentul vecinului
Citeste
Baimarean prins in flagrant dupa ce a incercat sa fure dintr-o farmacie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.