30 de elevi si 20 de tineri din Bucuresti si Bihor au invatat de la jandarmii montani maramureseni cum sa se descurce pe munte, in situatii de urgenta

SIGURANTA IN VACANTA   In cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranta in vacanta", militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfasurat zilele trecute, activitati specifice cu un grup format din 30 de copii din municipiul Bucuresti si cu un grup format din 20 de tineri din judetul Bihor, aflati in tabara de vara in statiunea montana Cavnic.

Subiectele prezentate au captat atentia si au starnit interesul participantilor, activitatea transformandu-se intr-un dialog permanent cu jandarmii. Au fost prezentate aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduita pe traseele turistice, dotarea minima obligatorie necesara in drumetiile montane, cum sa actioneze si sa solicite ajutorul in anumite situatii de urgenta pe timpul deplasarilor pe munte, tehnici si metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internationale S.O.S. pe munte, metode de orientare in teren muntos dupa anumiti indici din natura, aprinderea focului cu ajutorul amnarului.
De asemenea, au fost prezentate si cateva aspecte despre cum sa se protejeze de eventualele pericole ce pot aparea folosind retelele de socializare, evitarea unor situatii neplacute in care ar putea fi implicati precum si alte sfaturi utile.

Campania preventiv-educativa "Siguranta in vacanta" continua pe toata perioada vacantei de vara iar in timpul acesteia au loc intalniri cu elevii din judetul nostru si cu cei care se afla in tabere organizate si sunt in vizita in Maramures.

 

Informatii furnizate de IJJ Maramures

Eugen Teodorovici: "Avem inca multe de facut impreuna. Cand altii stau pe tusa pana se umple tribuna, pe facebook pana se umple pagina…"
Citeste
Cazul Caracal: Oasele gasite la liziera padurii provin de la o persoana de sex feminin de 15-19 ani si nu sunt ale Alexandrei
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.