3 ani de inchisoare cu suspendare pentru tanara care a provocat accidentul in care au murit 4 fete, la Jibou

SENTINTA PENTRU SANDA UNGUR   Sanda Ungur, tanara care a provocat accidentul in care au pierit patru fete, la Jibou, a fost condamnata la 3 ani cu suspendare. Familiile prietenelor ei moarte contesta pedeapsa.

Magistratii Judecatoriei Jibou au motivat sentinta pronuntata in 15 mai, prin care Sanda Ungur, o tanara de 22 de ani, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pe un termen de incercare de 4 ani, pentru ucidere din culpa. Originara din judetul Maramures, Sanda Ungur a incheiat cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei, dupa tragedia din 17 mai 2018, de pe centura ocolitoare a orasului Jibou, cand autoturismul pe care il conducea a fost spulberat de trenul Baia Mare-Jibou.

Impactul a fost atat de puternic, incat autoturismul a fost aruncat la cativa metri distanta de calea ferata. Madalina Parja, Maria Stet, Claudia Barbos si Sara Pop, patru tinere in varsta de 20 si 21 de ani, toate din judetul Maramures, studente in ultimul an in cadrul Centrului Universitar Baia Mare, si-au piedut atunci viata. Singura supravietuitoare a fost soferita, care s-a ales cu rani grave, potrivit Observator.tv

Magistratii din Jibou au stabilit ca urmarirea penala este completa si corect efectuata, cauza decesului celor patru victime fiind neatentia inculpatei, din cauza oboselii. Potrivit motivarii, inculpata parcursese in ziua respectiva peste 320 de kilomentri, iar "dupa aproximativ 13 ore de cand a fost treaza si dupa o zi foarte agitata, fiind obosita, cu o experienta limitata in sofat la 22 de ani, inculpata nu a mai fost/putut fi suficient de atenta incat sa nu produca aceasta tragedie".

Sanda Ungur a recunoscut faptele si a incheiat cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei, in care a negociat o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendarea pe un termen de supraveghere de 4 ani. In plus, ea va frecventa un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate si va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile, fie la primaria localitatii de domiciliu, fie la parohia cultului religios careia ii apartine inculpata, scrie Adevarul, citat de Obvservator.tv

Analizand pedeapsa asupra careia au cazut de acord Parchetul si inculpata, judecatorii au costatat ca este in limite legale. Instanta a apreciat ca "fata de gravitatea urmarilor, cuantului pedepsei este evident mic", insa "nu se poate aplica o pedeapsa mai mare inculpatei fara ca aceasta sa nu execute efectiv pedeapsa inchisorii". "Periculozitatea inculpatei, pentru care ar fi necesara incarcerarea in scopul constientizarii de catre aceasta ca nu are un comportament adecvat in societate, este redusa, chiar infima Instanta nu considera ca inculpata s-ar reeduca in vreun fel in inchisoare, fiind constienta de gravitatea faptei sale".

"Intr-adevar, pedeapsa aplicata este mica in raport cu consecintele faptei, dar, raportat la persoana inculpatei, este suficienta. Instanta considera ca gravitatea faptei a fost constientizata imediat dupa accident, iar consecintele faptei vor fi simtite, probabil, pentru totdeauna", au concluzionat judecatorii. Solutia Judecatoriei Jibou a fost atacata cu recurs de catre familiile celor patru tinere decedate in accident.

 

Sursa: Observator.tv

Trei victime, patru masini implicate
Citeste
Trei victime si patru masini distruse la intrarea in Recea
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.