3

Echipe mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politie de frontiera, politisti locali dar si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat in ultimele 24 de ore, in sistem integrat, 150 de misiuni.

Cele 402 efective angrenate au participat la depistarea persoanelor care s-au sustras masurilor de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor, sprijinirea angajatilor Directiei de Sanatate Publica Maramures in desfasurarea activitatii, verificarea prin masuri specifice a respectarii interdictiei stabilite de catre persoanele aflate in evidente si izolate la domiciliu, actiuni in domeniul combaterii criminalitatii economice si respectarea masurilor de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate, impuse prin declararea starii de urgenta.

Au fost verificate, la nivelul judetului, peste 3280 de persoane cu privire la interdictia stabilita de a ramane izolate la domiciliu.

Au fost identificate 11 persoane care au incalcat prevederile legislatiei in vigoare de a ramane in izolare la domiciliu 14 zile, iar acestea au fost conduse si au intrat in carantina institutionalizata, sub paza. S-au aplicat 261 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 353.000 lei.

De asemenea, au fost identificate si sanctionate 246 de persoane care nu au respectat masurile de interdictie a circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei stabilite prin Ordonanta Militara nr.3/2020.

In Maramures sunt 3540 persoane izolate la domiciliu, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 360 persoane, venite din tari cu risc din zona rosie, care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Presedintele CJSU Maramures, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, reaminteste cetatenilor importanta respectarii ordonantelor militare, normelor de igiena si de distantare sociala. Toate efectivele din sistemul de siguranta si ordine publica din judetul nostru sunt la datorie si actioneaza in sistem integrat pentru cresterea gradului de siguranta publica pentru cetateni, dar si pentru a preveni si limita raspandirea infectiei cu noul Coronavirus – Covid 19.

Toate informatiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu Covid-19 sunt confirmate sau infirmate de Grupul de Comunicare Strategica.

Analiza: Coronavirus, ziua de dupa maine. Cat de infectata va fi economia mondiala. "O sa fie mai rau ca in 2008"
Citeste
Un nou transport de materiale sanitare din coreea a ajuns in romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.