25 milioane de Euro investite in scolile, gradinitele si liceele din Baia Mare in 2020

BAIA MARE EDUCATA  Invatamantul si educatia din municipiul Baia Mare, respectiv unitatile de invatamant scolare si prescolare, vor fi si in acest an o prioritate a Administratiei Publice Locale. In ultimii ani au fost reabilitate, modernizate si dotate crese, gradinite, scoli, licee sau colegii, iar elevii care invata la clasele pregatitoare au beneficiat de rechizite si ghiozdane gratuite, din dorinta primarului Catalin Chereches de a oferi tuturor copiilor conditii unitare de studiu.

Si in 2020 sunt anuntate investitii importante in multe unitati de invatamant din municipiul Baia Mare, investitii menite sa creasca nivelul calitativ al actului educational.

"Am investit sume considerabile in reabilitarea, modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant – de la crese, gradinite, scoli si pana la licee si colegii. Continuam acest demers si ne vom opri doar cand conditiile vor fi unitare la toate unitatile de invatamant. Avem mai multe proiecte cu privire la renovarea si reabilitarea pe bani europeni a unor unitati de invatamant. Este vorba despre Gradinita Micul Print, Gradinita cu Program Prelungit nr. 10, Scoala I. L. Caragiale, Scoala A. Iancu, Scoala V. Alecsandri, Scoala Dr.Victor Babes, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Simion Barnutiu, Scoala A. Ivasiuc, Scoala Gimnaziala nr. 18, Scoala Dimitrie Cantemir, Scoala N. Balcescu si Colegiul National Mihai Eminescu. Sunt unitati unde vor fi efectuate lucrari de reabilitare termica, de reparatii ale constructiilor, lucrari de refacere a finisajelor interioare , Mai mult se va realiza adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv vor fi create rampe de acces in cladire, sau vor fi montate platforme oblice mobile" a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Lucrarile a caror valoare se ridica la aproximativ 20 de milioane de Euro vor demara in cel mai scurt timp si vor fi implementate pe parcursul urmatorilor doi ani.

"Am atras atentia si am cerut o mai mare implicare la ceea ce inseamna proiectele de reabilitare si extindere acolo unde urmeaza sa intervenim. Voi urmari indeaproape toate santierele in lucru si ma voi asigura ca peste tot se face treaba de calitate" a mai aratat Catalin Chereches primarul Municipiului Baia Mare.

In acest an va fi gata noua gradinita din cartierul Alecsandri. Va avea si o grupa de predare in limba rusa

Acestea nu sunt insa singurele proiecte pe care municipalitatea le are in derulare. Astfel, in acest an vor fi finalizate lucrarile la Gradinita din Cartierul Vasile Alecsandri, unitate de invatamant care va deservi aproximativ 180 de copii, la standarde moderne, si care va avea, in premiera pentru Romania, si o grupa cu predare in limba rusa.

"Construim gradinita intr-o zona a municipiului in care am efectuat numeroase lucrari de infrastructura. Ne dorim cu aceasta unitate de invatamant sa cream pentru cei mici conditii europene pentru educare. Suntem o comunitate care are viitor si vrem sa dam astfel sansa acestor copii sa fie performanti pe piata muncii la nivel global, nu doar la nivelul unei comunitati restranse", a spus primarul Municipiului Baia Mare.

Colegiul Tehnic Transilvania va fi modernizat si dotat

Potrivit lui Catalin Chereches un alt proiect important care se afla in derulare vizeaza modernizarea Colegiului Tehnic "Transilvania" din Municipiul Baia Mare. In acest caz este vorba despre modernizarea si dotarea spatiilor atelier ale colegiului. Valoare proiectului este de peste 5 de milioane Euro, iar odata cu aplicarea lui va creste calitatea infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca din municipiul Baia Mare, dar nu numai.

In opinia primarului Catalin Chereches, educatia este prioritara, fiind sansa dezvoltarii municipiului Baia Mare. Investitiile masive, de peste 25 de milioane Euro, pe care autoritatea locala le face anul acesta la unitatile de invatamant din municipiul Baia Mare sunt o dovada in plus a dorintei fara echivoc de sprijinirea educatiei tuturor copiilor din comunitate.

ActualMM

Vasile Lucaciu si povestea satului intemeiat in urma demersurilor lui
Citeste
Bilant: 5 raniti si 5 masini distruse. Impact violent si la Hideaga
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.