218 misiuni specifice pentru mentinerea ordinii publice la unitatile spitalicesti, depistarea persoanelor care se sustrag izolarii la domiciliu

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au participat in sistem integrat si au executat la nivelul judetului nostru 218 misiuni specifice pentru mentinerea ordinii publice la unitatile spitalicesti, depistarea persoanelor care se sustrag masurilor stabilite de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, verificarea respectarii masurii de izolare la domiciliu de catre cetatenii aflati in evidente, verificarea respectarii interdictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate, acordarea de sprijin angajatilor Directiei de Sanatate Publica Maramures in desfasurarea activitatii.

In executarea misiunilor au fost angrenate 334 efective , care s-au deplasat in teren si au verificat peste 2500 de cetateni aflati in izolare la domiciliu. La actiunile pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice au participat si cinci efective ale Ministerului Apararii Nationale. Pentru incalcarea prevederilor legale s-au aplicat 86 de sanctiuni contraventionale in valoare de 130.200 lei.

Toate aceste sanctiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat masurile prevazute de Ordonanta Militara nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei. In judetul Maramures sunt izolate la domiciliu 3509 persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 366 persoane, venite din tari cu risc, din zona rosie si care conform procedurilor primite au intrat in carantina institutionalizata.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures aduce in atentie cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta.

Documentele urmatoare eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures vor fi considerate valabile pe intreg teritoriul Romaniei, pana la incetarea starii de urgenta.

Aceste reglementari sunt aplicate si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere care vor expira pe perioada declararii starii de urgenta.

De asemenea, operatiunea de radiere din circulatie a unui vehicul uzat, participant in cadrul programului de stimulare a innoirii parcului auto national "RABLA", va fi efectuata din oficiu. Dovada radierii din circulatie a vehiculului va fi transmisa, de indata, titularului inmatricularii, la ultima adresa de domiciliu existenta in evidenta bazei de date nationale, fara a mai fi necesara deplasarea proprietarilor la ghiseele institutiei.

O pacienta infectata a fost plimbata prin spitale
Citeste
Atentie, romani! Amenzi majorate pentru contraventiile savarsite pe durata starii de urgenta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.