21 de infractiuni rutiere, din care 11 pentru consum de alcool

Perioada verii va poate provoca la a va racori cu diferite bauturi alcoolice. Nu va mintiti singuri crezand ca daca consumati alcool, oricat de mica ar fi cantitatea, puteti conduce autovehicule fara a suporta diferite consecinte. Toti cei care au fost depistati de politisti cu alcool la volan, in timp ce conduceau pe drumurile publice, sunt cercetati in cadrul dosarelor penale intocmite pe numele lor si risca sa-si piarda libertatea.

In urma actiunilor organizate si desfasurate saptamana trecuta au fost constatate 21 de infractiuni rutiere, din care 11 pentru consum de alcool. In cadrul acelorasi actiuni au fost retinute 94 de permise de conducere si 31 de certificate de inmatriculare.

Au fost situatii in care persoana de la volan a crezut ca fuga este o solutie pentru a scapa de raspundere penala. Spre exemplu, in noaptea de sambata spre duminica, la ora 3.45, politistii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus dinspre Piata Revolutiei catre strada Culturii din Baia Mare. Soferul si-a continuat deplasarea, a patruns in intersectia semaforizata cu strada Culturii pe culoarea rosie a semaforului electric aflat in functiune, a condus apoi pe strada George Cosbuc si s-a oprit pe strada Victoriei. La volan a fost identificat un tanar de 27 de ani, domiciliat in Zalau. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt sofer in stare de ebrietate, implicat intr-un accident de circulatie, a apelat la o alta metoda: a declarat ca la volan se afla o pasagera. In fapt, ieri, 14 iulie, o femeie de 38 de ani domiciliaa in comuna Cernesti, care conducea un autoturism inspre Baia Mare, a intrat in coliziune cu un autoturism al carui sofer a franat pentru a patrunde pe D.J.184A spre Dumbravita, precum si cu un autoturism care venea dinspre D.J.184A si care era oprit pentru a acorda prioritate. Trei persoane au ajuns la spital cu leziuni.

Una dintre pasagerele din cel de-al doilea autoturism acrosat, de 26 de ani, a declarat ca ea se afla la volanul autoturismului in momentul producerii accidentului, insa cercetarea la fata locului a relevat ca practic soferul a fost un tanar de 27 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat. Lui i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua.

Ce transmite satmareanca samuela rigo, motociclista ranita luna trecuta in maramures
Citeste
Il recunoasteti? Tanarul din imagine este suspectat de furtul unui telefon din caminul studentesc de pe Victoriei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.