200 de varstnici vor primi servicii medicale si sociale gratuite in cadrul unui proiect lansat de primarul Catalin Chereches

"PUNE SUFLET PENTRU BUNICI" Joi, 29 august 2019, a avut loc conferinta de lansare a unui noi proiect benefic pentru comunitate, care vizeaza de aceasta data seniorii baimareni. Este vorba despre "Pune suflet pentru bunici", o initiativa a primarului Catalin Chereches. Proiectul cofinantat din fonduri europene se va derula pe parcusul a 36 de luni insa, avand in vedere nevoia acuta a acestor tipuri de servicii la nivelul Municipiului Baia Mare, Directia de Asistenta Sociala va continua sa furnizeze si dupa finalizarea proiectului acest tip de servicii tuturor beneficiarilor, pentru o perioada de cel putin 12 luni.

Valoarea totala a proiectului este de 2.651.459,14 lei, din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 -2020, din care finantarea nerambursabila din Fondul Social European este de 2.253.740,27 lei.

Varstnicii vor beneficia de servicii de ingrijire personala la domiciliu

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii a unui numar de 170 persoane varstnice dependente, expuse riscului de excluziune sociala, prin asigurarea accesului la serviciile de ingrijire personala la domiciliu, acordate integrat cu alte servicii cum ar fi: servicii de ingrijire socio-medicala, servicii de recuperare/ reabilitare, servicii de consiliere sociala si de informare. Practic, va fi infiintat un serviciu de ingrijiri la domiciliu, care sa cuprinda acordarea de servicii medicale, servicii medicale conexe, consiliere sociala si servicii de natura sociala pentru persoane varstnice aflate in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala. 170 de varstnici din Baia Mare vor primi servicii medicale si servicii sociale, minim 70 vor beneficia de kinetoterapie, minim 50 de fizioterapie si minim 20 vor beneficia de logopedie, iar 35 dintre varstnici, care au o stare de sanatate mai precara vor beneficia de bratarile inteligente prin care le va fi monitorizata starea de sanatate 24/24.

"Consider ca o comunitate se poate considera civilizata daca are grija de copii si de varstnici, componentele care dau gradul de civilizatie al unei comunitati. Din punctul meu de vedere, spijinul pe care autoritatea locala il acorda trebuie sa se realizeze mai ales acasa la cei varstnici, completand viata pe care au avut-o o foarte buna perioada de timp intr-o comunitate. Trebuie sa-i sprijinim pe parintii si bunicii nostri la ei acasa, in cartierul lor, in cotidianul lor, sa se simta protejati si spijiniti, iar astfel de proiecte ating acest scop. Eu cred ca raportat la comunitatea de senori a municipiului Baia Mare acest gen de proiecte trebuie sa surmonteze tot ceea ce nu s-a facut pana acum la acest capitol, intr-un ritm cat mai alert", a declarat primarul Catalin Chereches.

 

ActualMM

Sursa foto: Facebook/ Catalin Chereches

30 august
Citeste
Liga Europa
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.