15 persoane ranite si un mort

Azi la ora 09,50 pe DN 18 B, intre localitatile Grosi si Carbunari a avut loc un eveniment rutier in urma caruia patru persoane au suferit leziuni.

Din primele cercetari efectuate de politisti, s-a stabilit ca un barbat de 33 de ani din Desesti, care conducea un autovehicul dinspre Baia Mare spre Targu Lapus, la intersectia cu DJ 184A Dumbravita, efectueaza un viraj la stanga fara sa se asigure si fara sa acorde prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar din sens opus de un barbat de 43 de ani din Cernesti si astfel intra in coliziune cu acesta.

In urma accidentului, patru persoane, cu varste intre 7 si 59 de ani, pasagere in autoturismul care circula regulamentar, au suferit leziuni si au fost transportate la Spitalul Judetean Baia Mare in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Dintre acestea, un minor in varsta de sapte ani a ramas internat.

Conducatorii celor doua autoturisme au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero in ambele cazuri. Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

In perioada 27-28 iulie, politistii rutieri maramureseni au intervenit pentru efectuarea de cercetari in cazul a sapte evenimente rutiere soldate cu ranirea unor persoane.

Ieri, 28 iulie, la intersectia strazilor Preluca Tatarilor, Fantana si Stramtura a avut loc un eveniment rutier in urma caruia doua persoane au fost ranite.
Un tanar in varsta de 34 de ani din Borsa, care conducea o motocicleta avand directia de deplasare Borsa – Suceava, din cauza neatentiei si a vitezei excesive, a franat brusc in intersectie, a pierdut controlul motocicletei, iar in derapaj a iesit pe acostament, unde a acrosat cu partea din spate a motocicletei un barbat de 70 de ani care, in calitate de pieton, se deplasa pe partea dreapta a sensului de mers, spre Suceava.

In urma accidentului, ambii barbati au fost transportati la unitatea primiri Urgente din cadrul Spitalului Borsa, pietonul fiind transportat la Spitalul Judetean Baia Mare.
Conducatorul motocicletei a fost testat alcoolscopic cu aparatul etilotest, acesta indicand o valoare de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar pietonului i s-au prelevat mostre de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Azi la ora 01.20, pe D.N. 17C, in localitatea Sacel, a avut loc un alt accident rutier cu victima.

Din primele verificari efectuate s-a stabilit ca un barbat de 39 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza corespunzatoare la conditiile de drum in curba periculoasa la stanga, semnalizata prin indicator, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a parasit carosabilul prin partea dreapta a directiei sale de mers, a rupt un stalp metalic de sustinere a indicatorului mai sus mentionat si s-a rasturnat pe plafon.

 In urma accidentului autoturismul in cauza a fost avariat in proportie de 95% iar conducatorul auto a fost transportat la Centrul de Primiri Urgente Viseu de Sus, unde a primit ingrijiri medicale, nefiind necesara internarea. Conducatorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Si pe D.N.1C, in fata statiei Peco din Hideaga s-a produs azi un accident rutier cu vatamarea corporala a trei persoane.
Politistii au constatat ca un barbat de 39 de ani care a efectuat manevra de iesire din benzinarie la volanul unei autoutilitare, nu s-a asigurat suficient si a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar din directia Satulung spre Baia Mare de un tanar de 19 ani. In urma accidentului trei persoane, pasagere in autoutilitara au suferit leziuni, iar dintre acestea, o femeie de 60 de ani a ramas internata.
Conducatorii celor doua autovehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat, in ambele cazuri.

Ieri, 28 iulie Politia Targu Lapus a fost sesizata prin SNUAU 112 despre faptul ca, pe DN 18B, a avut loc un accident rutier cu doua victime.
Cercetarile politistilor au relevat ca un barbat care conducea un autoturism din directia Targu Lapus spre Baia Mare, la iesire din localitatea Targu Lapus, intr-o curba semnalizata corespunzator, pe fondul vitezei excesive pierde controlul volanului, intra pe contrasens si loveste un indicator rutier dupa care se rastoarna.

In urma accidentului atat conducatorul auto, un tanar de 30 de ani din Berinta, cat si pasagerul dreapta fata, un tanar de 19 ani, au fost raniti usor, fara a necesita internarea. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.

In noaptea de sambata spre duminica, pe strada 22 Decembrie din Baia Mare, un tanar de 18 ani care conducea un autoturism dinspre strada Culturii inspre strada Avram Iancu, in momentul in care a efectuat manevra de trecere de pe o banda pe alta, respectiv de pe banda II pe banda I, a acrosat cu partea dreapta spate un autoturism care se deplasa in aceeasi directie.

In urma impactului, ambele autoturisme au fost proiectate pe partea stanga a directiei de mers, in gardul confectionat din beton si lemn, apartinand Directiei Silvice Maramures. Tanara de 22 de ani, aflata la volanul autoturismului acrosat, a fost transportata la spital dar nu a necesitat internarea.
Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 in ambele cazuri.

Duminica dimineata la ora 03.22, pe strada Faget din municipiul Sighetu Marmatiei, o femeie in varsta de 77 de ani care, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis la o distanta de 16 m dupa trecerea de pietoni marcata si semnalizata corespunzator, a fost accidentata mortal de un autoturism condus de un tanar de 32 de ani din Barsana.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost zero si i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Si la Poienile de sub Munte, sambata seara la ora 21.26 a avut loc un eveniment rutier in urma caruia o persoana a ramas internata. Un barbat care conducea un autovehicul pe DC Garii din localitatea Poienile de Sub Munte, ajuns la intersectia cu DC Nejnicrai nu a acordat prioritate de dreapta unui moped si a intrat in coliziune cu acesta. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a conducatorului mopedului, un tanar de 23 de ani care a fost ransferat la Spitalul municipal din Sighet Marmatiei. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta nu este detinator de permis de conducere, iar mopedul este neinregistrat in circulatie.

Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind zero, conducatorul mopedului nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite.
In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul neinmatriculat, si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Un cal si doi porci salvati de pompieri in recentul weekend
Citeste
Un barbat a suferit multiple arsuri dupa ce a vrut sa faca focul folosind benzina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.