1385 pacienti au ajuns la upu baia mare

Personalul Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare anul curent.

Numarul prezentarilor la UPU a fost atat de mare, incat specialistii au intervenit, in doar 12 ore si pentru 185 de pacienti. De exemplu, in 27 decembrie, de la ora 8:00 la ora 20:00 – 185 pacienti, situatia fiind similara si in 26, respectiv 27 decembrie, in acelasi interval orar, echipa de garda consultand cate 160 de pacienti.
Majoritatea persoanelor care au solicitat ajutorul specialistilor au ajuns la urgenta cu mijloace proprii, un numar de 389 fiind adusi de echipajele Serviciului Judetean de Ambulanta .
Categoria de varsta predominanta a pacientilor UPU din perioada mentionata a fost intre 17 si 65 de ani, mai precis 700 de pacienti.
411 copii au beneficiat de serviciile specialistilor, 107 dintre acestia prezentand temperatura mai mare sau egala cu 38 grade Celsius.

Referitor la gradul de urgenta, mentionam ca 38 de pacienti au fost incadrati la cod rosu, 277 cod galben, 511 cod verde, iar restul cod albastru si alb. 249 de bolnavi au necesitat internare.

"Din totalul pacientilor, aproximativ 30% au necesitat asistenta medicala imediata, majoritatea dintre acestia ramanand internati in cadrul spitalului nostru sau indrumati catre alte unitati medicale. Cel mai mare procent al pacientilor care s-au prezentat in UPU nu au constituit urgenta, fiind lasati la domiciliu cu recomandari de tratament, aceste cazuri putand fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicina de familie", a precizat dr. Dan Roman, medic sef UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

Conduceti prudent. Revelionul are prioritate!
Citeste
Alina Mungiu-Pippidi, vehementa despe Revolutia din 1989: "A fost partial furata"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.