136 de sanctiuni in valoare de 382

Politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures, 93 de misiuni.

Cele 305 efective angrenate au executat actiuni pentru paza locatiilor de carantina institutionalizata, depistarea si identificarea persoanelor care nu respecta sau se sustrag masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara prin punctele de trecere a frontierei de stat, asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica, actiuni pentru combaterea criminalitatii economice, verificarea prin masuri specifice a respectarii interdictiilor de izolare la domiciliu de catre persoanele aflate in evidenta, verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse pe perioada starii de urgenta.

Peste 2150 de persoane au fost verificare cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, in conformitate cu prevederile ordonantei militare.

Organele abilitate au aplicat 136 de sanctiuni contraventionale in valoare de 382.890 lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale au fost confiscate bunuri materiale in valoare de 2384 lei.

Pe timpul misiunilor executate au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 107 persoane care nu au respectat prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020 referitoare la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta reaminteste cetatenilor importanta pastrarii riguroase a normelor de igiena, pastrarea distantei de socializare/fizice, dezinfectarea obiectelor de folosinta uzuale .

Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Nicolae-Silviu Ungur face un apel la cetateni sa respecte prevederile ordonantelor militare, dar si sa inteleaga ca prevenirea si limitarea raspandirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar optionale. In judetul Maramures sunt 41 locatii de carantinare.

In izolare la domiciliu sunt 2311 persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla 1228 persoane venite in tara din state situate in zona de risc rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata. Informatiile referitoare la numarul de persoane depistate pozitiv si infectate cu COVID-19, respectiv numarul de teste efectuate se realizeaza doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Prinsi de politisti in momentul in care taiau arbori ilegal
Citeste
Arde padurea prislopului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.