135 de efective au actionat pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politie de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat, in sistem integrat, pe raza unitatilor administrativ-teritoriale 52 de misiuni.

Cele 135 de efective angrenate au actionat pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, paza locatiilor de carantinare, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a restrictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta au fost angrenate.

Au fost introduse in carantina institutionalizata 15 persoane care au intrat in tara din state aflate in zona rosie de risc. Pentru executarea misiunilor au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate. Au fost verificate cu privire la respectare masurii de izolare la domiciliu peste 330 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 161290 lei.

Pe perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 83 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. Conform datelor centralizate in judet sunt 17 locatii de carantinare.

In izolare la domiciliu se afla 78 de persoane, statistica ce include si membri familiei. Sunt in carantina 390 de cetateni veniti in tara din state aflate in zona rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile stabilite de autoritati in aceasta perioada, regulile de distantare sociala/fizica si masurile de igiena recomandate de catre specialisti. Va reamintim ca toate informatiile cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sanatate si numarul de teste se comunica la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

O vulpe a fost filmata in timp ce traversa ilegal dn1c cu o gaina in gura
Citeste
Inca noua persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilantul deceselor a ajuns la 460 in Romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.