13 suspecti au castigat 2 milioane euro din prostitutie in elvetia

La aceasta ora, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, efectueaza treisprezece perchezitii domiciliare, la persoane banuite ca ar fi obtinut peste 2 milioane de euro, prin trafic de persoane si proxenetism.

In aceasta dimineata, politistii de combatere a criminalitatii organizate din Pitesti si Maramures, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitesti, efectueaza unsprezece perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Arges si Maramures, precum si doua perchezitii domiciliare in Elvetia, la locuintele a 9 persoane banuite de infractiuni de criminalitate organizata.

Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2016 – 2019, membrii gruparii ar fi constrans unsprezece tinere sa practice prostitutia pe teritoriul Elvetiei si Italiei, cu scopul de a obtine foloase materiale.

Membrii gruparii ar fi folosit pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy", dupa care ar fi transportat victimele in afara tarii, unde, prin acte de violenta fizica si psihica, le-ar fi constrans la practicarea prostitutiei si a unor infractiuni de furt in dauna consumatorilor de servicii sexuale.

Din activitatea infractionala, cei in cauza ar fi obtinut peste 2 milioane de euro.

23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitesti, pentru audieri. In activitati sunt angrenati si jandarmi.

Pentru documentarea activitatii infractionale a membrilor grupului infractional organizat, au fost organziate la sediul Europol si Eurojust din Haga, in Elvetia-Lausanne, dar si in Romania, intalniri de coordonare, impreuna cu autoritatile judiciare din Lausanne-Elvetia, in urma carora a fost incheiat un Acord de Echipa Comuna de Ancheta.

Trafic restrictionat pentru tir-uri in pasul gutai
Citeste
Se suspenda cursurile in intreg sistemul de invatamant din Municipiul Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.