12 raniti printre care un bebelus si un copil de 3 ani dupa ce Mocanita s-a rasturnat pe Valea Vaserului

LA UN PAS DE DEZASTRU: BILANT Un incident deosebit de grav s-a petrecut ieri, 10 august, pe Valea Vaserului, in zona orasului Viseu de Sus, judetul Maramures. Celebra Mocanita a deraiat cu 340 de pasageri la bord.

Alarma s-a dat in jurul orei 13:00. Salvamontistii, pompierii si salvatorii de pe echipajele de ambulanta si SMURD au fost anuntati de faptul ca mai multe persoane au fost ranite in urma accidentului, crezand initial ca toata garnitura ar fi deraiat, fiind o tragedie de proportii. Ajunsi la fata locului salvatorii au acordat primul ajutor victimelor care, din fericire, nu au suferit rani foarte grave.

Nu mai putin de 12 persoane au fost transportate la spital in urma accidentului, printre care si un baietel de 3 ani si un bebelus de numai 4 saptamani.

Un reprezentat al Cailor Ferate Forestiere , care administreaza flota de trenuri Mocanita, a declarat pentru Agentia Nationala de Presa agerpres.ro ca, cel mai probabil, locomotiva a deraiat din cauza terasamentului ingust de cale ferata si care este slab intretinut, infrastructura caii ferate fiind intr-o stare destul de proasta. Acesta a mai precizat ca va fi demarata o ancheta interna pentru a se putea stabili cauzele producerii incidentului.

Proprietarul unei pensiuni turistice din orasul Viseul de Sus a declarat pentru agerpres.ro ca o alta locomotiva de la Mocanita ar fi deraiat in cursul acestei saptamani. Ca prima masura, CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocanita.

ActualMM

 

Sursa foto: ISU Maramures/ Salvamont Maramures

Un barbat a murit dupa tractorul pe care il conducea s-a rasturnat peste el
Citeste
Codul galben de canicula pentru aproape toata tara a intrat in vigoare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.