116 sanctiuni, 10 certificate de inmatriculare retinute, noua permise de conducere suspendate la borsa, ocna Sugatag, copalnic si satulung

116 sanctiuni contraventionale, 10 certificate de inmatriculare retinute, 9 permise de conducere suspendate si trei seturi de placute de inmatriculare ridicate, reprezinta rezultatul in cifre al actiunilor politistilor rutieri maramureseni, derulate ieri pe drumurile publice din judet. Cel mai important rezultat il reprezinta insa prevenirea accidentelor de circulatie grave.

In intervalul orar 10.00 – 14.00, pe D.N. 18 Giulesti – Sighetu Marmatiei, politistii Serviciului Rutier, in colaborare cu cei de la Sectia 5 Politie Rurala Ocna-Sugatag, au actionat pentru combaterea execesului de viteza, utilizand aparatele radar din dotare si Pistolul TruCam. 90% din totalul sanctiunilor contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza, iar in sapte cazuri politistii au aplicat si masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.

La Copalnic Manastur, politistii au verificat conducatorii auto care efectueaza transport rutier public de persoane cu capacitatea de transport de peste 8+1 locuri si i-au sanctionat pe cei care n-au respectat prevederile legale in domeniu, inclusiv pentru neinformarea pasagerilor privind obligativitatea folosirii centurii de siguranta.
La Satulung politistii au actionat impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman Maramures si au retinut cinci certificate de inmatriculare pentru lipsa valabilitatii inspectiei tehnice periodice sau pentru defectiuni tehnice constatate.
Si Formatiunea Rutiera Borsa a actionat ieri pentru identificarea conducatorilor de autovehicule care incalca normele rutiere, rezultatul fiind suspendarea a doua permise de conducere, retinerea a doua certificate de inmatriculare dar si a placutelor de inmatriculare.

Valoarea sanctiunilor contraventionale aplicate ieri de politistii rutieri depaseste 67.000 de lei.

Dosare penale pentru infractiuni rutiere

Pentru unii participanti la trafic s-au impus sanctiuni mai aspre decat o amenda. Este vorba de patru conducatori auto care au comis infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice si pe numele carora politistii au intocmit dosare penale.

La Borsa, politistii au depistat in trafic pe strada A. Ioan Cuza, un conducator auto in varsta de 35 de ani aflat sub influenta bauturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Borsa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, din verificarile efectuate in bazele de date, politistii au stabilit ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La Sighetu Marmatiei, un barbat de 52 de ani care conducea un autoturism pe strada Bogdan Voda din municipiu, din cauza faptului ca se afla sub influenta alcoolului, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un stalp de sustinere al iluminatului public. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care barbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe D.N. 1C, in localitatea Recea, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism cu numar de inmatriculare provizoriu. Verificand autorizatia de circulatie provizorie, politistii au constatat ca aceasta era expirata din data de 17 noiembrie. Conducatorul auto, un barbat de 38 de ani din comuna Miresu Mare va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Politistii care au actionat pe D.N.1C, in localitatea Seini au oprit un autoturism care a fost inregistrat de aparatura video-radar montata pe autospeciala de politie, circuland cu viteza de 77 km/h. In urma verificarilor efectuate in baza de date politistii au constatat ca tanarului de 33 de ani aflat la volan , i-a fost retinut permisul de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depasirea, fiindu-i suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice in perioada 07 noiembrie – 06 decembrie a.c.. In cauza a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere fara permis.

VIDEO
Citeste
Patru maramureseni au ajuns la penitenciarul baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.