115 maramureseni care nu au tinut cont de interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei, sanctionati

Politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat, in sistem integrat, 103 misiuni la nivelul judetului Maramures.

Cele 197 de efective au fost angrenate in depistarea si identificare persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, verificarea prin masuri specifice a persoanelor aflate in evidenta si izolate la domiciliu, sprijinirea activitatii desfasurate de angajatii Directiei de Sanatate Publica, verificarea respectarii masurilor de interdictie stabilite dupa declararea starii de urgenta de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate.

Au fost verificate, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, peste 3250 de persoane pentru respectarea masurii de izolare la domiciliu, in conformitate cu prevederile ordonantelor militare. S-au aplicat 129 de sanctiuni in valoare de 160.050 lei.

O persoana a fost identificata ca nu a respectat masura izolarii la domiciliu, prin parasirea locatiei declarate. A fost sanctionata contraventional cu suma de 2000 de lei si a fost luata masura carantinarii institutionalizate, cu plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, in cadrul misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 115 persoane care nu au respectate prevederile Ordonantei Militare nr.3 cu privire la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

In judetul Maramures sunt 3256 persoane izolate la domiciliu, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla, in 34 locatii de carantinare, 966 persoane venite in tara din state aflate in zona rosie de risc. Au iesit din izolare la domiciliu 3133 persoane, respectiv din carantinare 326 persoane.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures recomanda cetatenilor sa evite deplasarile inutile pentru siguranta tuturor, sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile de igiena si de distantare sociala recomandate de specialisti. Toate informatiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sanatate si numarul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Ludovic Orban: Am pregatit o noua ordonanta militara. O vom prezenta sambata
Citeste
Bilantul national urca la 141 de decese ale unor persoane infectate cu coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.