11 barbati depistati beti la volan, sau fara permise de conducere, 140 de contraventii, amenzi de peste 70

Bilantul de weekend al politistilor rutieri: doua zile consecutive de actiuni, 140 de sanctiuni contraventionale aplicate si amenzi in valoare de peste 70.000 de lei.

Zilnic, politistii maramureseni actioneaza pe principalele artere rutiere de pe raza judetului pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care incalca prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice. Obiectivul principal al actiunilor desfasurate de politistii Serviciului Rutier in acest weekend a fost prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesiva prin depistarea soferilor care, deplasandu-se cu viteza excesiva, pun in pericol siguranta participantilor la trafic.

Astfel, atat sambata cat si duminica, politistii au efectuat mai multe filtre si au oprit pentru verificari 180 de autoturisme. In cele doua zile, politistii au constatat 140 de contraventii, pentru care au aplicat amenzi in valoare totala de peste 70.000 de lei. 114 dintre sanctiunile aplicate au fost in cazul unor soferi depistati in timp ce conduceau cu viteza peste limita legala. Cea mai mare viteza a fost inregistrata in localitatea Ilba: 136km/h.
Ca masura complementara, politistii au retinut 14 permise de conducere, 13 pentru viteza excesiva, si au retras patru certificate de inmatriculare.

In urma activitatilor desfasurate in trafic, de vineri pana duminica, politistii au constatat 11 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. 11 barbati, cu varste intre 22 si 56 de ani, sunt cercetati penal dupa ce au fost depistati conducand sub influenta bauturilor alcoolice .

Recordul din acest weekend apartine unui tanar de 22 de ani, domiciliat in comuna Arinis. Acesta a fost depistat de politisti duminica, pe DJ 108/A Farcasa. Concentratia indicata de aparatul etilotest a fost de 0.96 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ceilalti barbati pe numele carora au fost intocmite dosare penale au fost depistati pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei, a oraselor Baia Sprie si Targu Lapus si a localitatilor Hideaga, Vadu Izei si Nanesti.
Politistii atrag atentia ca ALCOOLUL NU ESTE PRIETEN CU VOLANUL! Nu urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice, intrucat va puneti in pericol pe dumneavoastra, dar si pe ceilalti participanti la trafic. Luati in calcul faptul ca o masina distrusa, spitalizarea sau o inmormantare, costa cu siguranta mai mult decat un taxi.

Confesiunea unui voluntar SMURD, un soldat "in slujba binelui"
Citeste
Perchezitie domiciliara efectuata de politisti la o femeie din barsana
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.