10 borseni infectati dintr-o lovitura

Desi se tot vorbea de doua saptamani incoace ca la Borsa exista cel mai mare risc din judet de izbucnire a unui focar de infectie cu coronavirus COVID-19 si se recomanda locuitorilor urbei sa respecte cu strictete regulile de autoizolare, foarte multi dintre cei nou-sositi in oras din Italia, Spania etc. au luat in deradere aceste cerinte si au bravat plimbandu-se liberi prin oras si umpland localurile si magazinele, scrie Sighet247.

Primarul orasului Borsa, Timis Ioan Sorin, a fost primul din judet care a decis sa inchida toate barurile si restaurantele de la ora 18:00 inca de mai bine de o saptamana si facea apel constant la oameni sa stea cat mai mult in case. Din pacate, multi au auzit, putini au ascultat.

In aceasta dimineata, stirea bomba: 10 cazuri de persoane infectate cu coronavirus COVID-19 in Borsa. Cei infectati sunt dintre persoanele puse sub carantina fortata in diverse centre din Borsa. Conform informatiilor obtinute de Sighet 247, se pare ca persoana cea mai in varsta infectata este de 45 de ani. Toti cei zece sunt asimptomatici si au fost trimisi la un spital de specialitate pentru izolare maxima si tratament.

Pana ieri in Borsa erau 159 de persoane in carantina, la care s-a mai adaugat in cursul noptii trecute inca 13, si aproximativ 350 in izolare.

Speram ca acum, in ultimul moment, locuitorii orasului Borsa sa respecte recomandarile autoritatilor si sa stea in casa, in special pentru a-i proteja pe cei mai in varsta de riscul de a contracta infectia cu COVID-19, acestia fiind cei mai expusi la complicatii ale bolii.

ACTUALIZARE

Sursele noastre au precizat in exclusivitate pentru vasiledale.ro ca toti cei depistati pozitiv au varste cuprinse intre 25 si 50 ani si provin din centrele de carantina din Borsa. Ei au intrat in tara in urma cu 10 zile, venind din Italia. Unii au fost depistati pozitiv la prima testare, altii la a doua testare. Se pare ca acestia ar fi fost transferati la Baia Mare, unde ar fi pregatite deja 130 de paturi pentru a trata astfel de pacienti.

Sighet247

10 borseni depistati pozitiv cu COVID 19. Sunt asimptomatici si in carantina
Citeste
Sunt interzise calatoriile pe teritoriul Italiei, pentru a incetini raspandirea coronavirusului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.